Temat: [Focus 2008-2011] 1.6 diesel gaśnie po odpaleniu
View Single Post
Stary 07-01-2021, 11:58   #22
MaciejFusion
ford::beginner

Imię: Maciej
Model: Fusion
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: 1.6 diesel gaśnie po odpaleniu

Cześć,
wiem, że nie ten sam model auta, ale mam podobny problem z Fusion 1.4 TDCi. Tylko zaczęło się od pojawienia się kontrolki akumulatora i zaraz po tym ABS podczas jazdy. Pojawiało się i znikało aż w końcu musiałem lawetą do domu wrócić. Naładowałem akumulator i auto już nie chce odpalić (tylko kręci). Wywaliło trochę błędów po podpięciu pod OBD II + FORSCAN. Mianowicie:
P0563, P0336, P0191, P0193, P0002 i kilka innych. Najczęściej wyrzuca błędy P0563, P0191 oraz P0335/P0336.
Podpięcie paliwa z pominięciem filtra paliwa nie daje efektu. Ogólnie zauważyłem powietrze w wężykach. Po włączeniu zapłonu słychać cykanie oraz buczenie. Cykanie na pompie paliwa (czuć też wibracje, kiedy się jej dotknie). A buczenie, takie jak transformatora, słychać w okolicy wtrysków/świec żarowych (ciężko jednoznacznie ustalić) oraz na kompie przy akumulatorze. Nie jest to głośne, ale da się usłyszeć.
Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
Cały wątek wraz ze szczegółami znajdziecie tutaj: https://forum.fordclubpolska.org/sho...47#post3308947
Z góry dziękuję! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
MaciejFusion jest offline   Odpowiedź z Cytatem