View Single Post
Stary 07-01-2021, 14:49   #5357
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Do niektórych działów (aut) na tym forum praktycznie nie zaglądam, bo np. na Fiatach (Ford Ka) się zupełnie nie znam i nigdy w takim nawet nie siedziałem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dziś jednak "coś mnie tknęło" i chyba pierwszy raz w życiu tam zerknąłem - bo zaintrygował mnie tytuł wątku o zmianie PIN radia...

No i (po owym zerknięciu...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) "mnie zmurowało"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy okazji owego "Fiata ze znaczkiem Forda" toczyła się tam jakże intrygująca dyskusja, którą streszczam tu - bo tu jest jej miejsce:

Cytat:
Napisał pankrakus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Ford nie daje opcji zmiany kodu w swoich radiach - to nie alarm, czy PIN do karty bankomatowej...
Mam na myśli "normalne" opcje, a nie że ktoś ma umiejętności, wiedzę i sprzęt do flashowania - bo tego wiele zakładów elektronicznych się nie podejmie
...
Zdanie jak najbardziej prawdziwe...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nx ma taką opcję w menu (inne radio fordowskie), wiec stwierdzenie jest nieprawdziwe.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zaiste, intrygujące... Miałem Ci ja onegdaj NX SD i jako żywo nie spotkałem się z taką "opcją w menu"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Mógłby kolega rozwinąć myśl.
....
Bardzo uzasadniona prośba...

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega powiniem spróbować przeczytać jeszcze raz i powoli:

W radiu Forda , typ NX JEST opcja zmiany PIN z poziomu użytkownika, czyli są radia fordowskie ze zmianą pin.
Kolega lubi generalizować w swoich stwierdzeniach i w niektórych poradach (przykład: pisanie o keylessowych kluczykach od FF Mk3 w temacie o Mk2)
....
No, no... Co za celna i "na miejscu uwaga" w wątku o fiatowskim radiu w dziale Fiata z nalepką Forda...

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Dopytuję, bo nie mam wiedzy w tym zakresie, a wg informacji które spotkałem, to aby zmienić pin trzeba przekodować / przeprogramować radio
...
Słusznie Kolega "dopytuje"... Ja posunę się dalej i ułatwię Koledze @Antej "rozwinięcie myśli(?)"...

Poniżej fotki wszystkich 3 menu dostępnych w NX DVD. Ta sztuka miała wgrane "modzone oprogramowanie z ciemnym motywem". Nie ja wgrywałem, takie auto było "pod ręką" w zaprzyjaźnionym warsztacie - takie więc są fotki...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A to z kolei stosowne fotki menu NX SD (zwykły soft fabryczny, akurat tu ustawiony na jasny kolor menu).

Kolega @Antej ma więc pełne możliwości "rozwinięcia myśli(?)" w którym to miejscu w menu NX "zmienia się PIN"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z góry uprzejmie proszę nie mylić zmiany PINu z możliwością wyłączenia kontroli antykradzieżowej (pokazanej na fotkach). Ona nie zmienia PINu a jedynie wyłącza jego kontrolę.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-01-2021 o 14:54
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem