U mnie niestety uszkodzona prawa lampa. HCM w samochodzie znajomego poziomuje ją, ale tak w połowie wysokości do której powinna dojść - soczewka się zatrzymuje. Tak jakby coś ja blokowało. Ręczenie tez się bardziej już nie da podnieść.
Wiązka światła wyglada podobnie jak na zdjęciu Kerada^^
Bump:
Cytat:
Ustawiłem soczewkę. Ufff. Drut wygięty i od strony przetwornicy. Godzina grzebania ale efekt jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czekam na HCMa, będzie następny .
|
Wiem że odkopuje post sprzed 2 lat ale po to jest lupka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś wie w jaki sposób dobrać się drutem do tego i ręczenie wyprostować tą soczewkę? Powiem tak, zdjąłem przetwornice i nic tam w tej małej dziurce nie widze, nie wiem @CERES w jaki sposób udało Ci się tam jakoś dogrzebać tak aby ją wyprostować. Nie widze dojścia do soczewki a jak grzebać po omacku to nie mam pojęcia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy ktoś się jeszcze bawił w coś takiego?
Jeśli mi się nie uda to pozostaje dać lampe do rozklejenia i tam zobaczyć co blokuje soczewkę, lub sprzedać lampe jako uszkodzoną i mieć problem z głowy... poza wywaloną kasą.