View Single Post
Stary 07-01-2021, 19:03   #1194
jarak10
ford::beginner

Model: Mondeo MK5
Silnik: TDCi 2.0
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wymiana zwykłych lamp na Dynamic Full Led

U mnie niestety uszkodzona prawa lampa. HCM w samochodzie znajomego poziomuje ją, ale tak w połowie wysokości do której powinna dojść - soczewka się zatrzymuje. Tak jakby coś ja blokowało. Ręczenie tez się bardziej już nie da podnieść.
Wiązka światła wyglada podobnie jak na zdjęciu Kerada^^

Bump:
Cytat:
Napisał CERES Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ustawiłem soczewkę. Ufff. Drut wygięty i od strony przetwornicy. Godzina grzebania ale efekt jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czekam na HCMa, będzie następny .
Wiem że odkopuje post sprzed 2 lat ale po to jest lupka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś wie w jaki sposób dobrać się drutem do tego i ręczenie wyprostować tą soczewkę? Powiem tak, zdjąłem przetwornice i nic tam w tej małej dziurce nie widze, nie wiem @CERES w jaki sposób udało Ci się tam jakoś dogrzebać tak aby ją wyprostować. Nie widze dojścia do soczewki a jak grzebać po omacku to nie mam pojęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy ktoś się jeszcze bawił w coś takiego?

Jeśli mi się nie uda to pozostaje dać lampe do rozklejenia i tam zobaczyć co blokuje soczewkę, lub sprzedać lampe jako uszkodzoną i mieć problem z głowy... poza wywaloną kasą.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 7C591B01-156B-437E-90E2-352AFAB4B248.jpg (16.4 KB, 99 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 08EC2CF5-9665-43B9-B8C5-8398FF78CAD7.jpg (19.8 KB, 90 wyświetleń)
jarak10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem