Temat: [Mondeo 2000-2007] Zbyt niska temperatura silnika w TDCI
View Single Post
Stary 07-01-2021, 22:58   #204
pablolinda
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Zbyt niska temperatura silnika w TDCI

Cytat:
Napisał 19dawid45 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po rozmowie z tym Paolo kazał mi konkretnie odpowietrzyć WG schematu zrobiłem to rozgrzałem auto do 105 stopni. I tu mam problem wentylator się nie załączył a miał przy 104 się włączyć ktoś wie czemu się nie załączył??

Wina przekaźników? jak to sprawdzić?

Ogólnie temperatura już nie faluje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc chyba temat w miare ogarnięty teraz auto trzyma temperaturę w zakresie 80-85 tylko te n wentylator...

Auto rozgrzałem bez nita Paolo kazał mi go wyjąć... na 3tysiące obrotów dałem na 3-4 minuty i poszło

Jakieś porady?
Też dziś postanowiłem ponownie odpowietrzyć układ łudząc się ze przez 2 lata nie zdołał zrobić tego samoistnie ja zrobiłem przejażdżkę po mieście
potem zajechali pod market żeby pod blokiem nie wyć , odkręciłem korek, w test zegarów ustawiłem temp odpaliłem, forscana i ogień u mnie na 3 tys obrotów jakoś wolno to szło więc pałowałem na 4 tyś .
Na zegarach max co udało się podczas pałowania i ogrzewania 1 bieg i HI to 96 na tel. 109 i już więcej nie da się wydusić. wentylatora chyba się załączą przy 95 według zegarów bo zaraz po osiągnieciu 96 zaczyna spadać do 90.
Co zauważyłem że zbiorniczek wyrównawczy jest wtedy gorący a do tej pory przy 80 miałem zimny nadal, a chłodnica lekko ciepła. druga sprawa siedząc tak z 15 min na wolnych obrotach po takim pałowaniu się nie wach nawet przez 15 min no chyba że zwiększy się nagle nadmuch ogrzewania ale na postoju nic nie zmieniając miałem praktycznie cały czas 85 . Ale potem poszedłem do sklepu i wraz jakoś tak szybko nie rośnie po tym niby odpowietrzeniu jak się spodziewałem .
Zakupiłem nity żeby jutro ewentualnie zaaplikować tylko nie wiem który będzie dobry bo są cieńsze i grubsze te pręciki Mierzył ktoś ten pręcik nita jaki tam wchodzi bo FI 3 to chyba średnica ale nita przed rozebraniem go z tek grzybka który się zgniata.

O jakim schemacie mówisz??

Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 07-01-2021 o 23:32
pablolinda jest offline   Odpowiedź z Cytatem