Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 07-01-2021, 23:20   #1780
gucio770920
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus kombi MK4
Silnik: 1,5 Ecoblue 120KM ZTDA
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał Maciek01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie terkocze prawie od nowości, na biegu jałowym, czasami z 2-3sekundowymi przerwami. Walczyłem z serwisem(dealerem) od początku, mam od nich oficjalne pismo, że wszystko jest w porządku,czyli TTTM. Wyobrażcie sobie, jakie oczy zrobił gość(w salonie, z którym załatwiałem formalności przed kupnem) jak uruchomił innego nowego 1.5 ecoblue na placu i pojawi) się znajomy hałas. Powiedział, że gdyby nie ja, to nie miałby pojęcia, że taki hałas istnieje.Ale to pracownik działu sprzedaży, więc nie wiadomo jakby waliło, to wszystko jest w porządku, TTTMitp. Poza tym były przeboje z wymianą oleju po 10 tys., szyby tylne pracujące tak jakby haczyły o coś, teraz lusterko prawe piszczy przy składaniu i sączy się (delikatnie jak na razie) olej spod pokrywy zaworów, więc zapowiada się kolejna wizyta. Wizualnie auto super (Ruby red),ale można się nabrać. Pozdrawiam
U nie też tak jest że stuka na chwilę przestaje i znowu klepie i tak od nowości. Zwróć uwagę czy przestaje jak dopchniesz lekko lewarek bez sprzęgła tak jak byś chciał wbić bieg, jak się wyciszy to znaczy że masz to samo. Wkur....ia mnie to a słyszę to już nawet w środku przy zamkniętych szybach stojąc na światłach. Z pod pokrywy zaworów też mi się lekko poci od nowości z lewej strony (od strony alternatora) ale nawet z tym nie jadę do serwisu bo obawiam się że jak te paparuchy wsadzą tam łapska to będzie jeszcze gorzej a jest to tylko lekkie pocenie z którym da się żyć.

Czy Ty też masz 1,5 ecoblue ?
gucio770920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem