Odp: Doświetlanie zakrętu przeciwmgielnymi przy skręcie kierownicy?
Kolego mam komplet gratków do zakładania soczewek skrętnych i mam rozpisane co i jak trzeba dołożyć a co zmienić . Moje soczewki czekają na więcej chęci bo abym to mógł zrobić jak najbardziej fabrycznie to chcę wyjąć kokpit ( kiedyś już wyciągałem i wiem że nie jest to trudne i w godzinkę da się uporać) . Oczywiście można też ciągnąć instalację bez wyciągania kokpitu a same porządkowanie kabli zostawić na lepsze czasy .
Odnośnie czujnika kąta skrętu to jest on 6 pinowy i jeśli się ma przejściówkę to wypinasz kostkę 4 pinową , zakładasz przejściówkę i tylko podmieniasz w przełączniku zespolonym czujnik kąta skrętu z 4 pin na 6 pin . Jeśli nie masz przejściówki to na rosyjskim forum jest opis jak takie coś dorobić . Do soczewek skrętnych potrzebujesz AFS control unit i to dokładnie z focusa albo platformy focusa bo nie zadziała z modułami od mondeo czy innej platformy . Po prostu potrzebujesz takiego (Są to pasujące zamiennie do focusa
1671604 (4M51-13K031-AE)
1336798 (4M51-13K031-AA)
1425194 (4M51-13K031-AB)
1441523 (4M51-13K031-AC)
1517220 (4M51-13K031-AD)
Jeśli chodzi o instalację to na bank jeśli nie masz 10 pin osadzonych kablami wtyczek przy obecnych reflektorach to czeka cię dokładanie kabelków i przeciąganie ich z komory silnika do wnętrza ( 4 kable chyba jeśli pamiętm) , oraz ciągnięcie instalacji we wnętrzu od modułu AFS do złącza przy nogach pasażera chyba to jest C20 ). Jak ci chęci nie zabrałem to mogę podesłać opis który sam już robiłem dla siebie
|