View Single Post
Stary 13-01-2021, 08:51   #48
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Co sądzicie o szybach firmy NordGlass

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiesz, jak czytam ten wątek to ciężko nie odnieść wrażenia , że jesteś przedstawicielem tej firmy.
Nic bardziej mylącego. Zupełnie nie jestem związany z branżą. Jestem zwykłym właścicielem auta, który miał problem z oryginalną szybą, pakiet ubezpieczenia od dealera na nowe auto z opcją szyby + doświadczenia i przemyślenia gdy tą szybe musiałem wymienić

Mogę Ci zrobić zdjęcie szyby - nie ma juz żadnego znaczka w tym miejscu gdzie ma szyba oryginalna (dane producenta, typu itd) oraz są ślady na naklejce rejestracyjnej która została sprytnie przeklejna przy wymianie szyby.
Mam też certyfikat wymiany szyby (będzie istotny przy odsprzedaży auta). Oczywiście kto ma ochotę w okolicy aby obejrzec szybę po kilku latach użytkowania to zapraszam na prv - wtedy tez mogę powiedzić czym się zawodowo zajmuję - niestety ale na forum nie pozwala mi na to tajemnica służbowa

Ale ja wiem że w dzisiejszych czasach najtrudniej uwierzyć w szczere intencje szczególnie na tym forum :-;

Bump:
Cytat:
Napisał Robert 68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem wymienią na szybę gorszej jakości (wersja ekonomiczna) i to mi nie pasuje.
Nie wypowiadam się na temat ogólnej jakości szyb producentów tylko opisuję moje doświadczenia. A jakość to też koszty i cena. Coś super/hiper ale za zbyt wysoką cenę i przy zbyt wysokich kosztach wcale nie jest synonimem jakości - wręcz przeciwnie znajduje sie na prawo poza optimum krzywej jakości. Ale jak to mówią "kto bogatemu zabroni"

Bump:
Cytat:
Napisał Robert 68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i oczywiście jak to w życiu bywa po upływie gwarancji.
Gdybys miał pakiet szyby za 100 zł to byś ja wymienił na nową za 100 zł. To 100 zł to tyle samo lub mniej ile musisz zapłacić extra za lepszą "jakościowo" szybę kupując "z wolnej ręki", tyle, ze jeśli ta "lepsza" dostanie strzała na ulicy (a to jest niestety wielce prawdopodobne u nas w kraju) to musisz wstawić nową szybe na własny koszt. Oczywiście możesz wykorzystać AC - ale jak zrozumiałem nie korzystasz z niego bo nie jest realne aby wypadek był z Twojej winy ;-)

Może "nie załapałem" intencji tego wątku (akcja popularyzująca ASO?) - jeśli tak to może warto by go przenieśc do "Hyde park'u" albo działu ASO ? ;-)

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 13-01-2021 o 09:09
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem