nie, B&O jest w wersji STLine X, ja mam zwykłą STLine.
Bump:
Zapuściłem ostatnio aktualizację SYNC3.
W pierwszej kolejności wykonałem aktualizację po WiFI. AccessPoint za ścianą garażu, przepustowość 100/100. Pomieliło trochę, wykonało z sukcesem.
Później po namowie w którymś z wątków ściągnąłem aktualizację ze strony
https://www.ford.pl/serwis/informacj...aktualizacja#/
Po jej zainstalowaniu jest prośba o przesłanie logu z instalacji, który utworzony został na pendrive. Wykonane prawidłowo, podziękowania... jestem bohaterem w swoim Fordzie. Ale... zabawne jest to, że następnego dnia, kiedy sprawdzałem ponownie, czy jest dostępna aktualizacja na powyższej stronie dla mojego VIN... moim oczom ukazał się wpis, że TAK
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wniosek... FORD nie weryfikuje wykonanej aktualizacji i możnaby tak "apdejcić" co godzinę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spostrzeżenia eksloatacyjne po przejechaniu 1600km dla potomnych:
- po aktualizacji SYNC3 nie miałem objawów zaniku dźwięku z przednich głośników (póki co),
- spalanie na poziomie 7.8L/100, ostatni cały zbiornik przejeździłem po dużym mieście, często w korkach - wyszło 8.4/100. Nawet zgadza się kalkulacja dystrybutora vs. wskazania komputera pokładowego,
- wcześniej jeździłem Focusem 1.5, 120KM w ropniaku i tam nie zwracając uwagi na przesadną eco jazdę lubiłem od czasu do czasu go przepalic uzyskując i tak średnie spalanie nie przekraczające w mieście 7L, z reguły 6.5L/100. Tutaj w benzynie mam wrażenie, że jak tylko spróbuje jeździć tym samym stylem jazdy, komputer pokaże spokojnie powyżej 10L/100. Zatem mam nadzieję, że przyzwyczaję się do spokojnego traktowania benzyny,
- kultura pracy 3 szklanek w silniku 1.5 bardzo fajna. Przy normalnej jeździe i normalnym przyspieszaniu, silnika w zasadzie się nie słyszy i to na duży plus,
- system Start/Stop niezauważalny, w Focusie rzucało budą,
- tryby jazdy - zauważalna różnica w reakcji na pedał przyspieszenia pomiędzy Normal/Sport/Eco,
- irytuje stukanie o plastik klamer pasów bezpieczeństwa na tylnych skrajnych siedzeniach, jeśli się ich dobrze nie ułoży na kanapie,
- adaptacyjny tempomat w trasie rewelacja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy odpowiednim ustawieniu w zasadzie kręcisz tylko kierownicą. Wcześniej nie miałem okazji jeździć autem z tym gadżetem, daje duży plus