Cytat:
|
Zwykle (nie zawsze) pada pamięć ram na płycie.
Koszt pamięci w Chinach to jakieś 30 pln.
Jeśli znajdziesz kogoś kto umie to przelutować to pewnie zamkniesz się w 1xx PLN z naprawą.
Jest opcja nr 2 też.
Wysyłasz do speców jak np komtel-serwis, płacisz 400 pln i masz naprawę z gwarancją.
Generalnie oprócz tego, że navi w FXie jest bardzo słaba, to samo radio jest ok. Moim zdaniem gra najlepiej jeśli chodzi o Fordowskie radia z tamtego okresu (według mnie lepiej niż osławione Sony). Dodatkowo sprzęgnięte z odpowiednim modułem BT daje Ci Voice Control w języku polskim oraz streaming muzyki po BT i USB.
Czy warto to już sam sobie odpowiedz.
|
Ja mam to radio, właśnie chyba padło, ponieważ się nie włącza i jak w weekend naładowałem akumulator, to dzisiaj ledwo odpaliłem (ale tak ledwo, ledwo).
Zanim je odeślę do komtelu, to czy wyjęcie bezpiecznika coś pomoże? Nie będzie już żarło akumulatora?
Mam jeszcze jedno pytanko, ponieważ zaintrygowałeś mnie tym streamingiem muzyki po BT. Czy coś trzeba specjalnie włączyć w opcjach radia, czy kupić jakiegoś moda?
Mam Voice Controla, łączę się ze słuchawką po BT i mogę gadać na zestawie głośnomówiący. Muzykę puszczam jednak tylko z karty pamięci (zamiast nawigacji, bo wolę z telefonu Google maps i Yanosika) i też z USB (jest w schowku koło pasażera, ale go wykorzystałem i teraz mam do tego portu USB podłączony wideorejestrator
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), ale nigdzie nie przeczytałem że można streamować muzykę po BT.