Jak w wielu autach a jakże i w Focusie MK3, przychodzi taki czas,
kiedy spod pokrywy zaworów, wydostają się minimalne ilości oleju.
Nieszczelność następuje zazwyczaj w uszczelce od strony wydechu, ze względu na wyższą (częściej występującą) tam wysoką temperaturą.
I teraz, zastanawiam się czy jest sens, żeby się za to brać.
Nie jest to robota "na siłę" i biorąc pod uwagę 2 filmiki na YT nad którymi "bazuję" swoją wiedzę na temat wymiany tej uszczelki,
obstawiam, że spokojnie byłbym w stanie zrobić to sam mając do dyspozycji jakieś 6-7 godzin.
Oczywiście nie wiem, która uszczelka jest ta "odpowiednia" dopóki nie ściągnę plastikowej pokrywy pokrywy i nie zaczytam jaki jest numer pokrywy zaworów,
ale biorąc pod uwagę, że są tylko dwie różne uszczelki, to 50% szansy, że kupię odpowiednią to w miarę dobry "strzał" w ciemno.
Plus na eBayu widzę, że jedna występuje o wiele "częściej" niż ta druga.
(dodatkowo jestem zły, bo raz już zmieniałem tą górną pokrywkę do której przykręcone są cewki świec, żebym wiedział że będę potrzebować numer pokrywy zaworów... ehhh)
Ale, w międzyczasie zastanawiam się nad tym, aby oddać do Forda swoje auto (Focus MK3 2012 1.6 EcoBoost) na wymianę rozrządu, wraz z pompą wody.
I tu zachodzi pytanie - czy jest sens samemu wymieniać tą uszczelkę?
Czy przy wymianie paska rozrządu
(gdzie o ile dobrze rozumiem, będzie to pasek, napinacz i pompa),
serwis i tak nie otwiera pokrywy i jak otwiera pokrywę,
to czasami nie trzeba założyć tak czy inaczej nowej uszczelki?
Dodatkowo, męczy mnie temat popychacza,
który tak często przewija się na forum.
Czy w takim razie lepiej jest robić uszczelkę teraz czy zostawić to jak oddaję auto na rozrząd
i czy praca przy rozrządzie (wg Forda) ma w swojej specyfikacji pracy do wykonania wymianę tej uszczelki?
(ma ktoś jakąś dokładną fakturę co robi Ford przy wymianie rozrządu?
jest wymieniony pasek wielorowkowy? uszczelka? napinasz? rolki?)
edit: jak na razie na forum znalazłem tylko to:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=276667
Cytat:
|
Wymieniałem rozrząd w czerwcu 2017 w Solid Garage w W-wie. Na potrzeby tej wymiany (przy 160 tys. km) zakupiłem we własnym zakresie:
1. Olej CASTROL MAGNATEC PROFESSIONAL E 5W20 FORD 948B 5L - 136 zł
2. Filtr oleju, powietrza i kabinowy FORD 1714387 i FORD 1698684 i FORD 1315687 - 99 zł
3. oryginalny - wzmocniony pasek rozrządu - FoMoCo - FORD Motor Company 1675963 BM5G-6K288-AA i oryginalny napinacz paska rozrządu - 1685747 BM5G-6K254-AE - 304 zł
4. Oryginalna śruba koła pasowego na wał korbowy FORD Indeks: 1677517 / 2035528 - 23,50 zł
5. Pompa wody SKF VKPC 84217 - 193 zł
6. świece zapłonowe CYFS13YRC - 127 zł
Robocizna:
1. Wymiana rozrządu - 600 zł;
2. Przegląd z wymianą oleju i filtrów - 200 zł;
3. Serwis klimy - 100 zł.
|
ale nie wiem czy to faktycznie jest rozrząd robiony przez zlecenie zrobienia, czy zlecenie w stylu "proszę mi wymienić te części"