View Single Post
Stary 20-01-2021, 14:47   #413
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 3 rząd siedzeń, czy jest możliwość zamontowania?

Mam pytanie odnośnie dołożenia trzeciego rzędu w samochodzie który oryginalnie ma tylko 5 siedzeń. Nie czytałem całego wątku, ale sporą jego część i niektóre informacje wydawały mi się sprzeczne. Mam parę pytań:

1. Rozumiałem, że mocowanie pasów oraz foteli gdzieś w bagażniku jest zawsze. Możecie mi to potwierdzić?
2. Problem jest podłoga w bagażniku w której w wersji 5 osobowej nie ma miejsca na nogi dla trzeciego rzędu. Czy dodatkowe fotele mimo to można złożyć? Czy będzie można je złożyć?
3. Jak z bezpieczeństwem w bagażniku? Czy przewozilibyście tam swoje dzieci w fotelikach (2-4 lata, nogami nie sięgają do podłogi)?
4. Kolejnym problemem jest składanie drugiego rzędu - jeśli są "czerwone tasiemki" to skrajne fotele można złożyć i przesunąć do przodu, jeśli ich nie ma to jak się dostać na tył?

Mam taką zagwozdkę, że mam dwójkę małych dzieci i S-MAX 5 os by mi wystarczył. Tylko że za parę miesięcy moi rodzice się wyprowadzają 60 km dalej i okazjonalnie będę musiał do nich podwieźć dziadków (90 lat). Zawsze byśmy jeździli razem całą rodziną w ramach rodzinnych spotkań. W innych przypadkach te fotele nie będą mi potrzebne.

Czy jest sens dalej szukać 7-osobowego egzemplarza, jeśli znajdę dobry 5 os.?
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem