Odp: 3 rząd siedzeń, czy jest możliwość zamontowania?
Dzięki za odpowiedzi. Że mało miejsca to się domyślam. Kiedyś jechałem w bagażniku zafirą I z Wawy do Zakopca, przygnieciony jeszcze plecakiem i w górskich butach. A za kierownicą pewien szalony Góral... pół drogi się zastanawiałem czy jak nas będą wycinać to się domyślą że z tyłu były jeszcze dwie osoby.
W moim przypadku będą to okazjonalne wypady z dziadkami 60 km w jedną stronę. Są naprawdę sprawni jak na swój wiek, ale zakładałem że raczej posadzę ich w drugim rzędzie, a dzieciaki z tyłu, chociaż żona nie chce o tym słyszeć. Rozumiem że nie mając właściwych przesuwanych foteli w 2 rzędzie dzieciaki wsadzę i zapnę spokojnie? Przede mną zakup fotelika dla 3,5-4 latka. Obecne mają zapinane i tak na pasy.
Podsumowując:
Nie ma problemu żeby zrobić 3 rząd ale musiałbym wymienić i dołożyć: dywan(podłogę) bagażnika, dołożyć pasy, dołożyć fotele i ewentualnie boczki. A żeby było w ogóle super to wymienić jeszcze fotele w drugim rzędzie żeby dało się łatwo wysiadać i wsiadać.
A jak to wygląda w przypadku rejestracji tych dodatkowych miejsc w dowodzie rejestracyjnym? Kolega chciał focusa II przerobić z wersji ciężarowej dokładając pasy, to się odbijał od ściany. To że pasy muszą być nowe i faktura ma być, to że montaż musi być w warsztacie i wystawienie homologacji... w końcu zrezygnował.
|