Temat: [Fiesta 2001-2008] Wariujące obroty
View Single Post
Stary 20-01-2021, 19:32   #1
rawablus1
ford::amateur

Imię: Krzychu
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2008
Domyślnie Wariujące obroty

Witam wszystkich. Może ktos pomoże w rozwiązaniu problemu. Kupiłem żonie Fiestke MK 6 z 2006 roku 1,3 w benzynce. Jakies 2 tygodnie po zakupie auta zaczeły sie problemy z obrotami silnika. Po przejechaniu pewnego dystansu i rozgrzaniu silnika do ok 70 stopni autko na wolnych obrotach gasnie lub obroty są nisko na granicy zgasniecia silnika. Podczas jazdy pomiędzy zmianą biegów obroty stoją w miejscu np. na trzech tysiącach. Zauważyłem również że obroty stoją w miejscu lub bardzo powoli spadają gdy autko sie toczy na biegu jałowym a gdy sie zatrzyma nagle spadną i samochód zgasnie. Silniczki krokowe wymienione już dwa i dalej to samo. Byłem już raz u mechanika który powiedział ze krokowiec działa a walniety jest jakis potencjometr na przepustnicy. Gosc cos zrobił i autko przez jakis czas chodziło dobrze. No niestety po dwuch miesiącach znów to samo. Dodam że krokowca wymieniałem już dwa razy przed wizytą u mechanika. Rece opadają. Forscan nie pokazuje błędów. Może ktos miał podobny problem i go rozwiązał a chciałby pomóc z góry dzieki.

Ostatnio edytowane przez rawablus1 ; 20-01-2021 o 19:34 Powód: edycja
rawablus1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem