Cytat:
|
ale kolega dobrze zaznaczył że lepiej jakby nie było opcji wyłączenia ich przy włączonym zaponie i jazdy bez żadnego oświetlenia zewnętrznego w ciągu dnia
|
Tak wynika z przepisów i nawet jeżeli odnośnik 48 w w.w. rozporządzeniu daje mi taką możliwość (pierwsza rejestracja przed grudniem 2009) to i tak zamontuje bez takiej opcji.
Cytat:
|
Odnośnie przeciągania kabli przez przelotkę to robiłem to batem od anteny CB radia bo jest na końcu cienki więc przelotki nie ruszałem a kabel przylutowany do końca anteny łatwo już przeszedł . Aby sprawdzić instalację zbiorniczka płynu musisz odkręcić nadkole i wtedy dojdziesz do wtyczki . Ja nie miałem instalacji i dokładałem piny oraz oczywiście podmieniałem zbiorniczek płynu na taki z czujnikiem i kabelkami od czujnika do kostki .
|
Jak poradziłeś sobie z tą dużą okrągłą uszczelką wokół wiązki? Robiłem dzisiaj przymiarkę to przeciągania, ale widzę, że jest ona bardzo ciasno spasowana z wiązką i powinna pozostać szczelna. Czy prowadziłeś przewody tak, by wychodziły przez wiązkę czy przy samej wiązce, między nią a gumą? Zerkałeś może czy jest inne przejście przez grodź? W jakimś wątku ktoś pisał, że są otwory techniczne ale nie mogę nic zlokalizować od strony komory silnika, chyba, że coś będzie w prawym nadkolu, bo tam chyba idzie wiązka ze zbiornika spryskiwaczy. Chyba, że o niej właśnie pisałeś wcześniej, a nie o głównej.