View Single Post
Stary 23-01-2021, 21:51   #4
maciejas002
ford::beginner

Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK III
Silnik: tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Temperatura silnika wentylatora chłodnicy

Cytat:
Napisał Fawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesli to 1,6 tdci to powinien wlaczyc sie przy 97stopni. 1.5 tdci ma chyba tak samo
Będę obserwował w takim razie. Z tego co doczytałem na zagranicznych stronach to w Pb odpala się przy 105 stopniach ( wartości mogą się odrobinę różnić), nie znalazłem natomiast nic o tdci.

Zauważyłem także że temp trzyma się przy normalnej jeździe ok 83/85 stopni a przy odpaleniu AC i przejechaniu ok 5km zjechałem na bok z ciekawości zobaczyć czy wiatrak chodzi - chodził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. To pisane było też na forach UK itp że przy AC wentylator również się odpala - nie wiem czy nie ma to jest powiązane z temp chłodnicy klimy ? Nie mniej jednak wszystko wydaje się być ok.

Ps: wszystko piszę/pytam bo wymieniłem termostat, poprzednio GATES i trzymał 81/78 Max. Nie dało się osiągnąć wgl 84/86 stopni co teraz dzieje się naturalnie bez większego wysiłku przy normalnej spokojnej jeździe.

:-)
maciejas002 jest offline   Odpowiedź z Cytatem