View Single Post
Stary 25-01-2021, 14:42   #18
Jarri S-max
ford::average

Imię: Jarek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI EcoBlue
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Matryciwe światła LED - potrzebny film z działania na drodze

Cytat:
Napisał foxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czołem drogim forumowiczom, mam spory problem z FDL w S-maxie (a to te same światła). Problem jest z adaptacyjnymi światłami długimi. Wszystko było ok od nowości, ale niestety strzeliłem sarenkę i prawy reflektor poszedł do wymiany. Niby wszystko w serwisie autoryzowanym ale ręce opadają. Long story short mam nowy reflektor, ale ustawienie wszystkiego przerasta mechaników z Forda (albo padł sterownik LED).....
Kolega FOxx ma rację; Ledowe światła w Maksiu czyli Ford Dynamic Led zawierają funkcję Adaptive Technology czyli automatyczne dostosowanie kształtu i zasięgu strumienia świetlengo do warunków otoczenia i kierunku jazdy - cytat z mojego zamówienia (salonowy S-Max 2.0 Ecoblue Titanium z 2018 roku); faktycznie sam byłem w szoku, że można jechać na długich światłach, poza miastem rzecz jasna i nie oślepiać kierowców zarówno tych jadących przede mną w tym samym kierunku jak i tych jadących z przeciwnej strony; jeśli ktoś się przypatrzy to dostrzeże, że te strumienie pracują niemal cały czas dostosowując się do drogi; praca długich świateł szczególnie dobrze widoczna jest w momencie kiedy auto, które jedzie z przeciwka nas mija, a za nim jest pusta droga, wtedy cała pionowa ściana światła przesuwa się ze strony lewej w prawą (tzn. załącza się w ustawieniu w lewo i przesuwa do prawej strony); kiedy na pasie jezdni znowu pojawi się kolejne auto, ściana światła schodzi w lewo, aż do wyłączenia i tak w koło Macieju... efekty świetlne podziwiałem bo z początku nie mogłem się nadziwić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tu jeszcze dodam fotkę z katalogu reklamującego S-Maxa - wersja katalogu: MY 2019 POL
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Ford Dynamic Led.jpg (85.8 KB, 80 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Jarri S-max ; 25-01-2021 o 15:07
Jarri S-max jest offline   Odpowiedź z Cytatem