Cytat:
Witam ponownie. Problem rozwiazany, uszkodzony był bialo-pomaranczowy kabelek wychodzacy z czarnej wtyczki od PCM. Przegnił jakies 30cm od wtyczki na odcinku 5cm. Uszkodzony odcinkek wyciąłem i wlutowalem nowy. Teraz po przekreceniu kluczyka przekażnik zamyka się a na świece jest dostarczany prąd. Trzeba poczekac na wieksze mrozy żeby ocenić czy odpala lepiej. Całość zajela jakieś 3 godziny. Poniżej zdjęcie uszkodzonego kabelka:
Zdjęcia
|
Jak dostać się do tej wiązki idącej od PCM gdzie przepala się ten przewód pomarańczowo-biały ?
U mnie polift 2011 nie grzeją świece żarowe, wszystkie po odłączeniu przewodów pokazują tak samo 0,08 OHM - może to za mało ? Po przekręceniu kluczyka pokazuje na świecach 1,5V tylko, na sterowniku cały czas 8V
Obojętnie czy 5 st.C czu -15 st.C żadne napięcie więcej na świecach się nie pojawia. Mój mechanik się poddał, podmienił sterownik, wymienił przekaźnik R4 i nic - mówi że do elektronika mam jechać. Uparłem się i czytam tutaj o podobnych sytuacjach. U mnie żadnych błedów, żadnych historycznych nic kompletnie.. a auto przy -15 st. C zapala za 10 razem i ikona świec nawet nie mrugnie. Jak dostać się do tej wiązki? to moja ostatnia deska ratunku....