Cytat:
|
....3) jeśli pojawi się kolejny plugin w obecnej formie czyli jakiś gufniany 2.5 atkinson z bateriami i wyjącym CVT a nie jakieś doładowane EB z 2 sprzęgłówką czy hydrokinetykiem - zmiana marki
...
|
Co się wszyscy uczepili tej "legendy miejskiej" o "wyjących CVT" w hybrydach/hybrydach plug-in
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PRZECIEŻ TAM NIE MA ŻADNEJ SKRZYNI CVT!!!
eCVT wspólne z CVT te trzy literki I DOKŁADNIE NIC WIECEJ!!!
eCVT to nie jest żadna "skrzynia biegów" - to są 2 duże silniki elektryczne i przekładnia planetarna umieszczone w obudowie skrzyni biegów. I tyle.
"Wyje" to co najwyżej silnik spalinowy chodzący na obrotach bliższych jednostkom Hondy niż normalnie stosowanych w Fordzie.
A co do meritum - ja osobiście jestem zwolennikiem hybryd plug-in od kilku już lat. Uważam je obecnie za dużo lepsze rozwiązanie niż "czysty elektryk" dokładnie z powodów wyżej już omówionych...
Dodam jeszcze swój - mam 2 hybrydy plug-in, w tym jedną eksploatuje żona. Jak sobie pomyślę, iż mogła by zapomnieć, iż elektryk ma skończony zasięg i potem "to kłopot" to nie zastanawiam się dalej i zostaję dla żony przy C-max Energi...
Dla siebie chciałem Kugę MK3 Plug-in hybrid, ale cena mnie niestety "otrzeźwiła"... Skończyło się na 2-letnim Mitsubishi Outlanderze PHEV (początek 2019 - po ichnim koleinym lifcie)... Za 2/3 ceny Kugi PHEV z właściwie analogicznymi cechami użytkowymi. Silnik spalinowy podobny - 2.4 litra wolnossąca benzyna na cyklu Atkinsona.