Z niewyjasnionych przyczyn PCMy po dołożeniu (retrofit) do samochodu w ktorym nie było wcześniej takiego radaru - maja problem ze zrozumieniem sygnałów jakie do nich dochodzą z BCMa po CANie.
Nie działa przyspieszanie / zwiększanie zadanej prędkości - za pomocą przycisku.
Od kilku lat wszyscy sie głowa dlaczego tak jest i nie znaleźli innego rozwiazania niz instalacje modyłu ktory tłumaczy sygnał z SASM jaki idzie do BCMa.
Ja dokłądnie nei wiem - bo nie zastanawiałem się nad tym ale, w niektorych wersjach Radar adaptacyjny nie był instalowany -> np w ecoboost 1.0.
były instalowane w (to co udało mi sie zebrać)
2.0L Duratorq (110kW/150PS) (FOCUS)
1,5 l SOHC DI TC Diesel (KUGA)
Prawdopodobnie szczegół tkwi w PCMie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja, jeżdze z radarem i taką "funkcjonalnościa" od 2 lat i umiem z tym żyć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam tez moduł kupiny, kóry to naprawia - ale, lenistwo nie pozwala mi go zaisntalować
Sam Radar to nie tylko tempomat adaptacyjny ale i Radar odległości ktory śledzi samochody przed tobą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jest uzupełnieniem ACSa - z tego korzystam (stale włączone) ACS chyba działa do 30km/ a Radar od 30km/h. Grzecznie informuje Ciebie o szybkim zblizaniu sie do przeszkody swiecac i krzysząc o potencjalnej kolizji.