@
hubixq
a głównie jak będziesz użytkował auto? bo to chyba głównie taki wyznacznik, ja np. osobiście jeżdżę hybrydą i jeździ mi się super, teraz w okresie zimowym, gdzie praktycznie 80% ruchu odbywa się po mieście, to spalanie waha mi się w przedziale 7~8 L/100 a mam dość ciężką nogę.
Tu jedynie ten budżet w przypadku hybrydy to trochę mało i pewnie znajdziesz diesla w akceptowalnym stanie.
Jeżeli chodzi o same wrażenia z jazdy, to każdy ma inne zdanie, część osób powie że hybryda ma mały bagażnik i jest to prawda, ale ja z niego korzystam bardzo rzadko, więc mi to nie przeszkadza.
Drugi najgłośniejszy argument to wycie skrzyni ecvt, to też dyskusyjna sprawa, mi jak wdepnę gaz w podłogę i silnik wkręci się na max, to dźwięk się podoba
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. faktycznie jak np. kręci się w okolicach 4 tyś to ten dźwięk jest mniej przyjemny, ale to trzeba się już wsłuchiwać, bo hybryda ma bardzo dobre wyciszenie, a jak już osiągniesz zadana prędkość to jest błoga cisza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Same osiągi auta tj. przyśpieszenie etc. uważam za satysfakcjonujące, wiadomo zawsze chciałoby się więcej KM pod butem, ale jak chcesz coś wyprzedzić to wciskasz gaz w podłogę i nie martwisz się że zabraknie mocy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakup hybrydy uważam za bardzo dobrą decyzje i drugi raz zrobiłļbym to samo, no chyba że byłaby europejska wersja mondeo, jak w usa fusion sport 2.7 EB