Temat: [Mondeo 2007-2014] Webasto - samodzielny montaż
View Single Post
Stary 29-01-2021, 09:45   #753
bogdan_0
ford::amateur

Imię: Bogdan
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Webasto - samodzielny montaż

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@mm32 @pgrob @lsulima Mam problem z TC4. Moduł jest zainstalowany zgodnie z instrukcją instalacji, równolegle z modułem Telestart T91. Numery telefonu są dodane i zaakceptowane przez moduł TC4 (potwierdzone komunikatami zwrotnymi). Komunikacja GSM z modułem jest i zawsze otrzymuję komunikaty zwrotne. Np. Dla STATUS otrzymuję np. Heater Stopped, dla STOP otrzymuję Message Executed: STOP

Problem pojawia się podczas próby uruchomienia. Dla komunikatu START jest to zazwyczaj informacja zwrotna Message NOT Executed: START (ERROR: Unknown error!). Niekiedy pojawia się informacja zwrotna Message Executed: START (30min) jednak nagrzewnica nie uruchamia się, a na Converse+ pojawia się na 1 sek informacja o uruchomieniu nagrzewnicy po czym znika i nic się nie dzieje. Na kilkanaście prób, z powodzeniem udało mi się uruchomić za pomocą komedy START jedynie dwukrotnie (co oznacza, że instalacja jest na pewno w porządku bo udaje się w ogóle uruchomić), nie wiem niestety dlaczego w tych dwóch przypadkach uruchomiło się bez problemu, a w pozostałych nie.

Dodam, że nagrzewnica uruchamia się bez problemu za pomocą pilota T91 jak również z poziomu Converse+ - za każdym razem. Również między nieudanymi próbami użruchomienia za pomocą TC4.

(Oczywiście wiem, że muszą być spełnione warunki temperaturowe, ilości paliwa, cykli uruchomienia bez uruchomienia silnika, itp.)

Pytanie dodatkowe: Rozumiem, że czasem pracy nagrzewnicy Thermo Top V nie można sterować pomimo, że jest to dostępne w aplikacji oraz za pomocą sms?
Hello,
did you succeed to implement the remote start via application?
bogdan_0 jest offline   Odpowiedź z Cytatem