Witam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od pewnego czasu borykam się z mocno osłabionym zasięgiem pilota zamka centralnego. Na początku mówię, że na 95% nie jest to wina samego pilota: bateria jest nowa, wszystkie styki przeczyszczone, razem z płytką, testowałem to na dwóch pilotach, oraz w środku samochodu działa wzorowo, reagując na każde przyciśnięcie guzika.
Na zewnątrz muszę kierować pilotem bezpośrednio w podszybie, bo inaczej ledwo łapie, nawet w odległości 6 metrów.
Jakiś czas temu montowałem ładowarkę do wideorejestratora pod lampkę podsufitki i zastanawiałem się, czy czasami to ona nie zakłóca w jakimś stopniu fal radiowych, ale raczej to bzdura, bo na radio samochodowe też by to wpływało, przynajmniej ja tak myślę.
Apropo anteny, wyczytałem, że ta od zamka centralnego znajduje się gdzieś na podsufitce. Może przypadkowo gdzieś ją "kopnąłem" w głąb podczas montażu ładowarki, ew, poluzowałem wpięcie kostki, przez co ma słaby odbiór? Nie mam zielonego pojęcia już co robić.
Gdzie dokładnie w podsufitce znajduje się ta antena centralnego zamka? Jeśli rzeczywiście tam, to jak się do niego dostać? Mam przejściowego Focusa (2007, niektóre elementy są poliftowe, w tym radio samochodowe), jeśli ma to znaczenie.
Może coś przekombinowałem? Proszę was o rady. Z góry dziękuję
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.