View Single Post
Stary 05-02-2021, 16:59   #1992
Grzegorz MX
Jeżdże Toyotą :-)

Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
Domyślnie Odp: Co dziś zrobiłem w moim Fordzie

Cytat:
Napisał Robert 68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pokład wleciał nowy akumulator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podobno pandemia wpłynęła na rynek nowych akumulatorów, samochody które przez lockdown stały - już w większości musieli wymienić akumulator. Czytałem gdzieś w ciekawostkach z branży.

Potwierdzasz/potwierdzacie?

Ja regularnie (jak dziś) podładowuje akumulator, akurat do jednego nabyłem urządzonko BM-2 od majfriendów. Z apki mogę wyczytać stan naładowania akumulatora, napiecie podczas rozruchu, ładowanie na jałowym i ładowanie na wiekszych obrotach oraz bieżące napiecie poprzez bluetooth. Pobiera jak śpi 1mA a pewnie i tak mniej bo kontrolery STM32 w deepsleep pobierają kilkadziesiąt uA.
Do zimy następnej nie dociągnie moja VARTA Silver 4 letnia, gdy postoi rozruch (diesla) spada do 8V, a jak jeździ codziennie to nie spada niżej niż 9,5V.
Grzegorz MX jest offline   Odpowiedź z Cytatem