View Single Post
Stary 05-02-2021, 22:48   #26
maniek1.3
ford::beginner

Imię: Michal
Model: Focus
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Dołożenie czujnika deszczu i świateł automatycznych

Cytat:
Napisał dzwiedziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Światła w deszcz (ale to samo powinno się pokazać po aktywacji czujnika deszczu/zmierzchu) i powrót do domu z czasem jego ustawienia.
No wlasnie aktywowalem czujnik deszczu, wycieraczki na auto dzialają, swiatla sie na auto wlączają tylko ze lekko slabiej swiecą i wyswietlacze jak i przyciski swiecą na maxa, poza tym na kompie na zegarach zadnej innej opcji oprócz dzwiekow czy jakos tam nie mam.

Swiatla przednie mam oczywiście z ledami.

Edit.

Właśnie byłem w aucie, posprawdzałem i w BCMI po włączane takie opcje jak na załączonych screenach, w IPC mam prawie wszystko jakoi ENABLED, nie ma zadnej opcji w IPC do uruchomienia co by wskazywało na uruchomienie wyświetlania na zegarach sterowaniem oświetlenia z pozycji menu-ustawienia samochodu (jest tylko SYGNAŁY).

Pewne opcje są jakby zablokowane i jest napisane ze parametr może być zmieniony tylko w trybie inżynieryjnym (nie wiem jak to zmienić).

mam lampy przednie z ledami, włącznik zmieniony na taki z opcją AUTO (załacza automatycznie światła), czujnik deszczu aktywowany i działa.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 11.jpg (96.4 KB, 94 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 22.jpg (94.7 KB, 69 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez maniek1.3 ; 06-02-2021 o 10:22
maniek1.3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem