Ja montowałem podświetlane nakładki progów w swoim mk3ST. Błędem było z mojej strony podłączanie oświetlenia na tzw. szybkozłączki, czasami nie było podświetlenia. Wkurzyłem się i przylutowałem do przewodów podświetlenia nóg. A co do montażu? No cóż, tak czy siak, weź marker, obrysuj sobie położenie obecnych listew na progu metalowym, tak żeby przyklejając nowe były dokładnie w tym samym miejscu. Żeby usunąć stare listwy użyj opalarki (ostrożnie) żeby podgrzać materiał, podważ sobie czymś plastikowym i odklej nakładki te co masz, są mocowane tylko na taśmie dwustronnej. Starą taśmę dobrze sobie usuń rozpuszczalnikiem, np. Nitro. (nie bój się, lakier Ci nie zejdzie! :-) na taśmę dwustronną, najlepiej 3M (daj z 3, 3 rzędy pasków pod długości) przyklej na znowu podgrzany próg listwy które masz. Później w miejscu gdzie przewód przechodzi pod uszczelką ramy drzwi naklej kawałek jakiejś taśmy cienkiej żeby w tym miejscu przewód Ci się nie przetarł (fabrycznie ludziom się to dzieje i każdy kto o tym wie robi ten myk). Dalej pociągnij sobie przewód (jak masz zbyt krótki to sobie przylutuj dłuższe dwa kabelki, będziesz miał fabrycznie 3 kabelki co wychodzą z taśmy ale używasz tylko 2, są to bodajże skrajne. Plus czy minus musisz sobie na krótko wypróbowany podłączając pod przewody od podświetlenia nóg. Jak po dotknięciu w wybranej kombinacji nie zaśmieci się listwa tzn. że dałeś ,,-" do ,,+" NIE TRZYMAJ WTEDY DŁUGO TYLKO CHWILKĘ! i zmień położenie. 3mając dłużej spalić możesz listwę LED. Żeby ją zjarać musiałbyś z 10sec 3mać także spokojnie. Jak Ci zadziała to znaczy że znasz już położenie odpowiednie. 4lata już mam po operacji tego zadania i wszystko pięknie działa jak w oryginale. Powodzenia i nic się nie bój. Nie używaj tylko jakiś taśm ****ianych do mocowania listwy tylko 3M, najlepiej szara i muszą być ciepłe powierzchnie, taka będzie prima sort:
https://allegro.pl/oferta/9mm-5m-tas...cna-7076461939