Odp: Migające kontrolki deski rozdzielczej.
Podpiołem dziś auto pod komputer. Czary i dziwy. Dodam jeszcze, po dziś po odpaleniu i podróży zero kontrolek, ale rozmawiałem przez wbudowany zestaw telefoniczny, a ponieważ zmino to postanowiłem podkręcić temp i co? wyłączała się rozmowa 3 x sprawdzone. Radio jedyna reakcja wyłączenie połączenia. Radio NX SD.
Info na desce, że akumulator za słaby, potem bład siłownik zamka centralnego drzwi kierowcy B1108, bład zakres napięcia w obwodzie/jakość sygnału czujnika położenia sprzęgła P0806, niska wartość sygnału wejściowego w obwodzie przełączników/czujnika D położenia pedału/przepustnicy P2122.
Wyjąłem akumulator i sprawdzony został urządzeniem pomiarowym oraz pod obciążeniem (napięcie nie spadało). Tester wykazał, że akumulator jest niedoładowany. Podpięcie na prostownik 5,5A i po mału zaczęło spadać.
Zobaczę co się zadzieje po doładowani i wpięciu na miejsce. Komputer i mam nadzieję kasuję pamięć.
Panowie, którzy mi sprzedali akumulator stwierdzili, że pogoda to jedno, inna sprawa małe przebiegi - to fakt kiedyś latał po min. 50-70km dziennie teraz "w koło komina" po 5 km raz na 1-2 dni. Mam nadzieję, że to jednak rozładowany akumulator.
Pytanie do Was: czy niskie naładowanie akumulatora może powodować wariacto/dyskotekę kontrolek na desce? Jak pisałem auto mechanicznie zachowuje się normalnie.
Pozdrawiam,
Victor
|