Cytat:
Hej!
Odkopię trochę temat. Chciałem podpytać właścicieli modeli st 2.3 eb o drobne rzeczy, szczególnie modelu kombi.
- jak sprawuje się zawieszenie na zwykłych, nie adaptacyjnych amortyzatorach? Za twarde, za miękkie?
- jak z głośnością w kabinie przy prędkościach autostradowych czy też na krajowych drogach?
- czy można wyłączyć generator dźwięku silnika i cieszyć się czystą mechanika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
- ktoś wozi w nich dzieciaki? nadaje się na rodzinne auto z pazurem? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam!
|
Kombi ST-Line na 17-tkach z przodu zapewnia całkiem przyzwoity komfort resorowania, z tyłu już tylko dostateczny. Wersja ST ma zawieszenie jeszcze twardsze, na dodatek koła minimum 18 cali, więc komfortowe auto dla rodziny to z pewnością nie będzie. Ja właśnie ze względu na rodzinę przesiadłem się z Octavii III RS na słabszą, ale wciąż całkiem zwinną, fokę ST-Line. Sportu oraz wygody auta rodzinnego nie da się zbytnio połączyć i należy mieć świadomość, że to zaledwie poszukiwanie kompromisu.
Wyciszenie jak na klasę kompakt jest na bardzo dobrym poziomie (z pewnymi wyjątkami - patrz testujący maty wygłuszające userzy tego forum)
Uciążliwy w wersji ST generator dźwięku można na całe szczęście wyłączyć forscanem.
Bump:
Cytat:
|
Czy inne wersje niż ST tez mają generator dźwięku silnika w głośnikach? Czy to taki bajer, żeby sportowy brzmiał w środku bardziej sportowo?
|
W wersji 1.5 Ecoboost dźwięk jest bardzo delikatnie poprawiany na wysokich obrotach w trybie Sport.