Cytat:
|
Tomek, po pierwsze silnik jest chłodzony olejem. Płyn chłodniczy jest dodatkowo (do utrzymania stałej temp roboczej). Zapominasz o rozszerzalności cieplnej silnika. Masz 3 cylindry w rzędzie. 1 i 2 pracuje, a 3 nie. Cylindry 1 i 2 się powiększają (od temp), a trzeci mniej. Jak myślisz jak to będzie wytrzymywać głowica? Uszczelka będzie zadowolona? Przez wibracje także pierścienie będą dostawać po tyłku.
|
Idąc twoim tokiem myślenia to problem powinien dotyczyć absolutnie każego silnika tłokowego na świecie. Zawsze zewnętrzne cylindry w silniku nagrzewają się inaczej niż wewnętrzne i jakoś uszczelki w większości przypadków są jednak zadowolone. Technologia odłączanych cylindrów ma już wiele lat i na prawdę wydaje mi się że te silniki projektuja jednak ludzie którzy zdają sobie sprawę o istnieniu problemów o których piszecie. Kupując Focusa absolutnie nie interesowało mnie ile ma cylindrów tylko jak ten silnik się spisuje. Praca całego układu zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż praca diesla czy hybrydy toyoty które też rozważałem. Oczywiści po przesiadce z 2.0EB musiałem się przyzwyczaić do zupełnie innej kultury pracy ale nie aż tak dużo gorszej żeby robić z tego dramy na forach. Też kiedyś byłem sceptycznie nastawiony do silników 3 cylindrowych ale trzeba się pogodzić ze nawet one niedługo mogą odejść do lamusa przez eko mafię. Co do trwałości to pamiętam jak się ludzie molestowali że 1.0EB 125KM musi się rozsypać po 100tys km a na aukcjach jest mnóstwo aut z przebiegami w okolicy 300tys. Znam też kilka firm które używają aut z tym silnikiem i nie narzekają bardziej niż na inne
https://www.youtube.com/watch?v=VbXJmL2bEjk