Temat: [Mondeo 2014- ] Działanie Start-Stop ASS
View Single Post
Stary 11-02-2021, 13:16   #391
smiechu
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: S-max mk2/Fiesta mk7 FL
Silnik: TDCi 2.0 210KM/Duratec 1.25 82KM
Rocznik: 2017/2013
Domyślnie Odp: Działanie Start-Stop ASS

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale jak się pojawia komunikat o oszczędzaniu prądu, to powoli zaczynałbym szukać telefonu po Assistance... jak tak lekceważyłem jakiś czas taki komunikat na Sync przy wyłączonym silniku. Skończyło się wzywaniem o północy lawety
Miałem identyczną sytuację. ASS włączał się bardzo rzadko. Kilka razy pojawił się komunikat o oszczędzaniu prądu na Sync przy wyłączonym silniku.
Jeździłem tak pół roku, aż przy wyjeździe na wakacje auto nie odpaliło. Pakowałem samochód 2h, radio było wyłączone. 3.5-letni akumulator poszedł do wymiany. ASO wymieniło go na moje wyraźne rządzenie - testy przeszedł u nic bez problemu.

Dodatkowym sygnałem ostrzegawczym jest choinka na zegarach oraz komunikaty o usterce silnika i skrzyni po odpaleniu silnika na skraju rozładowania akumulatora.

Jakiś czas temu kupiłem sobie ładowarkę USB z wbudowanym voltomierzem. Przydatny gadżet. Wskazania są zgodne z napięciem które pokazuje Forscan.

Był: S-max mk1 FL 2011 TDCi 2.0 140KM, Focus mk1 FL 2003 Zetec-SE 1.6 100KM
smiechu jest offline   Odpowiedź z Cytatem