Cytat:
|
pozostaje rzeczoznawca i dochodzenie swoich praw.
|
Mimo że to będzie zawracanie głowy to może się skończyć. Wstępnie rozmawiałem z rzeczoznawcą i mówi że takie sprawy zwykle kończą w sądzie.
Cytat:
|
A ten... Ronal jest szwajcarski
|
Racja - mój błąd. Oczywiście, że chodziło o Ronala a poszedłem myślowo na skróty, felgi są tylko
made in Poland.
Cytat:
|
Spróbuję zgłosić w ASO, ciekawe co powiedzą.
|
Mają odgórną strategię od Ford Polska - to nie są uszkodzenia podlegające reklamacjom, wynikają z winy użytkownika. Tak mi powiedział pracownik ASO już na samym początku więc zdziwię się jak z miejsca Ci uznają roszczenia reklamacyjne.
Cytat:
|
Ja u siebie przy 36 tys. przebiegu mam małe odpryski. Obawiam się jednak, że problem będzie się pogłębiał
|
U mnie zaczynało się mało wyraźnie - schodziły całe płaty bezbarwnego, zaczeło być dobrze widoczne jak z czasem utleniła się odsłonięta farba bazowa i sama felga. Odpryski od kamieni to normalne, ale to odchodzenie lakieru to jest partacka robota i wada lakiernicza moim zdaniem. Ford sobie niszczy opinię u mnie mówieniem, że to norma.
Cytat:
|
lakier jest specjalnie opracowany na zimę
|
Zatem te felgi Ford powinien oznaczać jako typowo letnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przeglądałem aftermarketowe felgi i ATT mi jakieś wpadło w oko, może coś na zimę w mniejszym rozmiarze wezmę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.