View Single Post
Stary 14-02-2021, 17:28   #1296
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Auto do przewozu mebli

Takie pytania zadajemy w wątku: https://forum.fordclubpolska.org/sho...85447&page=130
Myślę, że moderator przeniesie Twoje pytanie tam właśnie.

Silniki 2,4 (tylny napęd) były produkowane do 2011 roku, potem wszystkie modele Mk7 FWD i RWD miały silniki 2,2. Silnik 2,2 przeszedł tzw lift, było sporo zmian i dużo wpadek konstrukcyjnych. Ford Tranist stracił wtedy wizerunkowo mocno. I poniósł spore koszty akcji serwisowych.
Po trzech latach już te błędy były usunięte.
Ale obydwa auta - jak jest napisane w ogłoszeniach - są niesprawne. Pierwszy - zresztą mocno skatowany - ma nierówno pracujący silnik. Ewentualna naprawa układu paliwowego (wtryskiwacze, pompa) idzie w tysiące złotych. Nawet do pięciu tysięcy - nie wiadomo co tam się dzieje.
O drugim jest napisane: Auto wymaga odbudowy silnika, skrzyni biegów i układu elektrycznego. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To ja dziękuję bardzo za taki zakup.
Niezaleznie od wszystkiego, pierwszy jest lżejszy, ma niską ładowność 1.150 kg, jest na kołach pięcioszpilkowych. Ten drugi ma wzmocnione zawieszenie, jest na bliźniakach, są to koła sześcioszpilkowe, myślę, że ładowność oscyluje koło 2.000 kg. Optycznie jest mniej skatowany od pierwszego, ale jest niesprawny.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 14-02-2021 o 17:36
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem