Temat: [Ogólne] aktualizacja dla sync 3
View Single Post
Stary 17-02-2021, 09:28   #1183
WWY
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Ford Fiesta / Ford Mondeo
Silnik: 1.1 85KM / 1.5 165KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: aktualizacja dla sync 3

W umowie nie ma nic że pojazd jest sprzedawany jako niepełnowartościowy że względu na niedziałający przycisk klimatyzacji (wyboru trybu nawiewu). Jako konsumenta (osobę fizyczną) nie interesują mnie inne zapisy, bo wszystkie ograniczające moje prawa jako konsumenta są abuzywne, a umieszczanie ich w umowach zakaźne i karane przez UOKiK, bo naruszają zbiorowe interesy klienta (bo umowa dealerska ma jeden wzór dla wszystkich). Nie jestem firma, więc nawet jak by takie zapisy się znalazły to są nie obowiązujące. Pojazd posiada wadę ukryta, a każda do roku jest traktowana jako istniejącą w dniu zakupu. Nie jest to też część eksploatacyjna podlegającą zużyciu jak np. sprzęgło, że było by o czym dyskutować, że np. używałem pojazdu nie zgodnie z instrukcją czy warunkami używania.

Tym bardziej nie interesuje mnie zdanie FoMoCo tak tutaj powoływane bo nie jest to strona w mojej sprawie. Ja mam umowę z dealerem a nie Fordem, FoMoCo etc. Interesuje mnie tylko to na co umówiłem się z dealerem. Oczywiście mogę korzystać z rozszerzonej wariancji i gwarancji jako takiej w momencie kiedy mi to pasuje, ale ogólnie to mogę książeczkę gwarancyjna wyrzucić i zgłaszać wady przed 2 lata na podstawie dowodu zakupu auta.
WWY jest offline   Odpowiedź z Cytatem