Odp: Powershit zmiana dynamiki zmiany biegów po odsiarczaniu
W ASO potwierdzili ze wgrywali tylko soft do silnika odpowiedzialny ze to odsiarczanie natomiast oprócz oleju nic więcej nie majstrowali przy skrzyni.
Po odebraniu samochodu od ASO nie zauważyłem żadnej zmiany jeżeli chodzi o styl pracy skrzyni działała identycznie jak przed wstawieniem do ASO.
Ale póżniej jeszcze w innym warsztacie usuwałem wyciek z uszczelki pod pompą paliwa. Więc zadzwoniłem do ASO a tam powiedzieli że pompę trzeba zaprogramować i że mam odpowiedz co się stało i gdzie jest problem.
Najzabawniejsze w tym wszystkim jet to że po serwisie w ASO nie było żadnych zmian w pracy skrzyni max 50 km przejechane po odbiorze (Sławek biorę pod uwagę to co powiedziałeś o adaptacji) ale kolosalna zmiana jest widoczna po uszczelnieniu pompy i odbiorze samochodu z tego drugiego warsztatu czego nie jestem w stanie zrozumieć. Więc problem powstał pomiędzy ASO wymiana oleju + odsiarczanie ->> A <<- uszczelnienie pompy paliwa oraz ingerencją w programowanie pompy (a z tego co wiem to tutaj panowie tylko odczytali parametry pracy silnika przed i po więc nie mam mowy o ingerencje w sterownik)
Pytanie jak przywrócić poprzedni stan bo jazda tym karawanem teraz to nie to samo.
Jestem umówiony w ĄSO więc panowie będą programować łopatki i zobaczymy czy pomoże.
Najlepiej żeby wgrali poprzednią wersję softu ale nie jestem pewien czy jest to możliwe i czy coś da
Ostatnio edytowane przez rafnizp ; 19-02-2021 o 15:47
|