Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?
Witam. Mam parę pytań dysponuję programem Forscan i Fusionem z 2016r:
1. Auto ze stycznia 2016r. licznik pewnie z końca 2015 czy można włączyć licznik cyfrowy w zegarach z jednym kolorowym wyświetlaczem pośrodku i dwoma zegarami analogowymi po bokach (obrotomierze i prędkościomierz) czy trzeba dograć soft?
2. Nie widzę opcji włączenia świateł przeciwmgielnych przednich, możliwe, że jak dokupię cały zestaw z włącznikiem, podłączę to będą działały czy jednak muszę szukać opcji do włączenia?
3. Planuję dołożyć światło przeciwmgielne tylne i podłączyć pod bcm, znalazłem manual po angielsku i z tego co wyczytałem to muszę poprowadzić 1 przewód od włącznika świateł do bcm, drugi od bcm do lampy, dołożyć bezpiecznik i włączyć opcję REAR FOG LAMPS na ENABLED w forscanie i to wystarczy? Jak uruchomić doświetlanie zakrętów halogenami?
4. Światła dzienne mam w mijania świecą na 40%, mam lampy nowe soczewkowe oryginalne od mondeo i mają światła długie na żarówce h15 z żarnikiem od dziennych, jaką opcję przełączyć aby świeciły nie mijania - soczewki a dedykowane DRL (u znajomego widziałem, że można bo tak ma a ma identycznego jak mój ale nie wie jak to zrobić).
5. Sync 2 z nawi ale bez anteny gps i gniazda karty sd i w miejscu globusa są kreski czy to właśnie ze względu na brak anteny i mam jeden błąd APIM:
===APIM DTC U016A:00-2B===
Kod: U016A - Utrata łączności z modułem globalnego systemu pozycjonowania
Status:
- DTC obecny w czasie wydania polecenia
- Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC
Moduł: Moduł interfejsu protokołu dodatkowego
===END APIM DTC U016A:00-2B===
Wystarczy dołożyć uniwersalną antene gps na gniazdo fakra?
6. Brak innych błędów a nie blokuje się kierownica po wyjęciu kluczyków i zamknięciu auta czy w automacie tak może być?
Zdjęcia podglądowe poniżej.
|