View Single Post
Stary 23-02-2021, 21:35   #5372
dzeryae
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCI 200 KM
Rocznik: 2013 MK4
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli kupisz nie oryginalną kamerę w wyjściem analogowym to będziesz musiał podłączyć ją bezpośrednio do nawigacji z pominięciem modułu kamery znajdującego się obok PAM.
Stracisz wtedy linie skrętne oraz czujniki parkowania na obrazie, bo za ich dodawanie odpowiedzialny jest ten moduł.
Jeśli Ci na tych dodatkach zależy to musisz szukać oryginału i podłączyć go do modułu jak masz teraz.
Są oczywiście chińskie kamery które od razu malują też linie skrętne, ale ich położenie rysowane jest w oparciu o żyroskopy i ruch pojazdu.
Nie czytają magistrali CAN pojazdu i nie malują ich w oparciu o rzeczywisty kąt skrętu kierownicy jak fabryczne rozwiązanie.
Działa to z opóźnieniem i tylko po poruszeniu się pojazdu. Jest to więc trochę taki pic na wodę.
Szukałem oryginału ale to praktycznie niemożliwe do znalezienia, kiedyś jedna osoba z forum miała oryginał, ale ze złączem fakra? - to te niebieskie na wstawionym zdjęciu? To jakie złącze ja mam w klapie? Moje jest białe.

Bump:
Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tych radiach są już tylko złącza fakra. Za kamerę odpowiada "beżowa". Jak kupisz uniwersalną, to spokojnie podepniesz.Znajdź sobie na portalach aukcyjnych.
Reszta, jak pisze wyżej @orion512 - jak kupisz nieoryginalną kamerę, to jedyne złącze, które Cię wtedy będzie interesowało, to wejście do radia.
Znalazłem takie zdjęcie na portalu. Wejście do navi to te beżowe - to jest fakra?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Zlocze_przy klapie bagaznika_fakra.jpg (92.9 KB, 78 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Navi_org_tyl2.jpg (80.0 KB, 84 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez dzeryae ; 23-02-2021 o 21:45 Powód: Zmiana zdjęcia tyłu nawigacji
dzeryae jest offline   Odpowiedź z Cytatem