Cytat:
@ dzeryae , poczytaj trochę tematów o dokładaniu kamery w mondeo albo S-max, bo na razie nic nie wiesz. Ty masz kamerę, która w klapie jest łączona starszym typem wtyczki. Potem były już nowsze wtyczki. Takie jak na ostatnim zdjęciu, które wkleiłeś.
|
Staram się szanować czas innych. Dlatego zanim napisałem na forum to już kilka razy czytałem wątki o kamerze. Nawet 2 lata temu kupiłem kamerę wifi i przy jej podłączaniu mechanik stwierdził, że w navi jest inne złącze niż w kamerze wifi, której miała wyjście RCA. Więc zrezygnowałem. Niestety od tego czasu fabryczna kamera praktycznie przestała działać. A nowej oryginalnej z nową oryginalną wiązką za 2500 zł bez montażu nie kupię. Więc teraz wracam do tematu. Wiem, że będę miał kamerę z kablem AV (jak w załączniku) czyli RCA jeśli dobrze kojarzę i chcę ją podłączyć do fabrycznej nawigacji czyli beżowej wtyczki (jak w załączniku).
1) Rozumiem, że do szczęścia potrzebna mi jest tylko przejściówka. Tylko jaka RCA - Fakra? Taka nazywa się ta beżowe wejście sygnału z kamery do fabrycznej nawigacji?
2) Czy wszystkie fabryczne nawigacje z Mk4 po FL z 2013 miały te beżowe wejścia - bo jak widać na moim przykładzie w klapie montowali albo starsze białe jak u mnie albo niebieskie fakra? A nie chcę dodatkowo wyjmować nawigacji przed zabudowaniem kamery.
Będę bardzo wdzięczny za ostateczną pomoc w temacie. Z góry dziękuję.