View Single Post
Stary 23-02-2021, 23:04   #5375
dzeryae
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCI 200 KM
Rocznik: 2013 MK4
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@dzeryae , poczytaj trochę tematów o dokładaniu kamery w mondeo albo S-max, bo na razie nic nie wiesz. Ty masz kamerę, która w klapie jest łączona starszym typem wtyczki. Potem były już nowsze wtyczki. Takie jak na ostatnim zdjęciu, które wkleiłeś.
Staram się szanować czas innych. Dlatego zanim napisałem na forum to już kilka razy czytałem wątki o kamerze. Nawet 2 lata temu kupiłem kamerę wifi i przy jej podłączaniu mechanik stwierdził, że w navi jest inne złącze niż w kamerze wifi, której miała wyjście RCA. Więc zrezygnowałem. Niestety od tego czasu fabryczna kamera praktycznie przestała działać. A nowej oryginalnej z nową oryginalną wiązką za 2500 zł bez montażu nie kupię. Więc teraz wracam do tematu. Wiem, że będę miał kamerę z kablem AV (jak w załączniku) czyli RCA jeśli dobrze kojarzę i chcę ją podłączyć do fabrycznej nawigacji czyli beżowej wtyczki (jak w załączniku).
1) Rozumiem, że do szczęścia potrzebna mi jest tylko przejściówka. Tylko jaka RCA - Fakra? Taka nazywa się ta beżowe wejście sygnału z kamery do fabrycznej nawigacji?
2) Czy wszystkie fabryczne nawigacje z Mk4 po FL z 2013 miały te beżowe wejścia - bo jak widać na moim przykładzie w klapie montowali albo starsze białe jak u mnie albo niebieskie fakra? A nie chcę dodatkowo wyjmować nawigacji przed zabudowaniem kamery.

Będę bardzo wdzięczny za ostateczną pomoc w temacie. Z góry dziękuję.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg kabel_AV.jpg (74.1 KB, 50 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Navi_org_tyl2.jpg (80.0 KB, 45 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez dzeryae ; 23-02-2021 o 23:06 Powód: dodanie informacji
dzeryae jest offline   Odpowiedź z Cytatem