Odp: silnik nie gaśnie po wyłączeniu zapłonu
Tak czy siak pompa powinna być szczelna a już przeciek na złącza i dalej po kablach to już całkowicie nie dopuszczalne... konstruktorzy i wykonawcy dali d.. i tyle! Różne auta miałem (nacieki spod przedniej źle wklejonej szyby itp) ale takich ciekawostek nigdy. Maksymalna tandeta od początku do końca A już przepychanie płynu przez kable w żyle to już paranoja i to prosto na cały komputer od sterowania...
Ja zakleiłem nową pompę od strony wtyczki lakierem do paznokci. Z drugiej strony przeciąłem kable i zrobiłem połączenie na konektory (zwykłe wsuwki) i byle jak zaizolowałem jak ma przeciekać niech leci bokiem pod auto. Zastanawiałem się jeszcze nad dziurką, żeby nawiercić i niech se leci bo i tak cieknie i ... Ale już mi się nie chciało grzebać..
Pozostaje kontrola złącza C6 co jakiś czas i zobaczymy
Dopóki nie znajdę porządnej pompy, nikt na forum nie odpowiedział która taka może być. Ja też nie będę kupował dziesiątek pomp i sprawdzał. Ta niby nowa oryginalna tak samo prowizorycznie nalane więcej materiału na styki Już lepszy (pewniejszy ) ten mój nieszczęsny lakier
|