View Single Post
Stary 01-03-2021, 15:22   #5
kluska123244
ford::advanced

Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Kupno MK3 Sedan z kręconym przebiegiem - jaka skrzynia biegów?

rdza szczególnie patrz z tyłu przy kołach są takie plastikowe osłonki wahaczy w tych miejscach i progi z tyłu auta. Drzwi od spodu normalka. Sprawdź czy od pasażera pod dywanikiem jest sucha podłoga i w bagażniku po bokach przy zaślepkach od wymiany żarówek. wtryski bardzo duży i kosztowny problem w tych silnikach warto wziąć z sobą OBD aby wpiąć po jeździe próbnej aby odczytać błędy które nie powodują check engine ale są.

Sprawdź czy silnik się nie poci na łączeniu skrzynia-silnik i półosie z skrzyni lubi tam cieknąć olej na 4 egzemplarze jakie widziałem mondeo mk3 wszystkie były zalane olejem w tych miejscach i nie były to "zapocenia" jak mówił sprzedawca tylko wycieki.

Możesz zwrócić uwagę czy nie pukają klapki kolektora w dieslu ciężej ale wystarczy odłączyć przewód podciśnienia jest od od przodu kolektora odpinasz wężyk i zatykasz go tak samo otwór w kolektorze. Jest ciszej oznacza że walą klapki i są do roboty.

Sprawdź czy jest DPF popukaj w puchę wiadomo o co chodzi. Ja swojego kupiłem i okazało się że kata miał wyciętego.

Sprawdź czy działa podgrzewanie przedniej szyby bo wtedy coś utargujesz.
Klimę włącz otwórz maskę i jak kompresor będzie się obracał to raczej działa.

Obejrzyj opony czy któraś nie wycięta od środka albo zewnątrz

Ogólnie cena w ogłoszeniu kosmos..... oglądał bym go z 40 minut aby na minę nie wpaść może dlatego że jest sprawny technicznie ale za mk3.... już bym prędzej szukał focusa mk3

EDIT:

Automat w takiej cenie ???!!! hyy......

Ostatnio edytowane przez kluska123244 ; 01-03-2021 o 15:26 Powód: Automat ? za 8 kafli ?
kluska123244 jest offline   Odpowiedź z Cytatem