View Single Post
Stary 01-03-2021, 16:18   #96
Michapi
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 St-line
Silnik: 1.0 Ecoboost 100km
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Focus MK4 NOWY (ceny , rabaty, czas oczekiwania)

To chyba jakiś mało śmieszny żart... Ogólnie mam podobny problem co @r2d2_dawid , mój obecny samochód nadaje się tylko w jedno miejsce, koniec kwietnia był dla mnie datą graniczną, a tu się okazuje, że do początku kwietnia fabryka ma być znowu zamknięta - co z góry eliminuje kwietniową datę dostawy. Pozostanie mi się bujać z tą myślą i przerzucić się w końcu na uberka, albo wymusić od sprzedawcy zwrot zaliczki ("o ile to jest w ogóle możliwe przed upłynięciem daty dostawy?") i wybór czegoś innego. Nawiasem mówiąc sytuacja w której czekacie od października/listopada i nie ma żadnej informacji zwrotnej jest w moim odczuciu mówiąc lekko mało komfortowa, a takie traktowanie klienta jest mało profesjonalne. Ja osobiście lubię jak wiem na czym stoję. Wolałbym wiedzieć, że auto zostanie wyprodukowane dnia X nawet jeżeli ta data produkcji będzie oddalona orientacyjnie o 3 miesiące niż pozostać z wielką niewiadomą.

Jeżeli chodzi o auto z placu, nie miałbym problemu żeby coś wybrać jeżeli byłoby coś zbliżonego do mojej konfiguracji, niestety nic takiego na ten moment nie znalazłem.
Michapi jest offline   Odpowiedź z Cytatem