@
Marek
Dzięki. Kilka godzin kursu na pewno też wchodziłoby w grę, ale to dopiero później, bo najpierw oswoilibyśmy w ogóle jazdę, oczywiście nie po Warszawie a na wsi gdzie mamy działkę, tam pierwsze szlify i potem wykupione godziny w Wawie i następnie już samodzielna jazda po Wawie - taki mam plan.
Co do Twojej propozycji - brzmi ok, aczkolwiek między 3,5-4 za Corsę B (cena zakupu+pakiet startowy) a 8k za Focusa z pakietem startowym za 5k (ja tyle szacuję ostrożnościowo na wyrost, będzie pewnie dużo mniej) o w sumie już tak naprawdę żadna różnica i chyba wziąłbym Focusa, przynajmniej wiem co mam (generalnie - kwestia finansowa nie odgrywa aż tak wielkiej roli). Na otomoto widzę obecnie ok. 20 Cors B, w cenach między +- 1500 a 3600. Więc podobnie do Focusa, a ja jestem pedantem, więc pomijając kwestię ceny części pakiet startowy wyszedłby cenowo podobnie do Focusa. A Focusa ściągnąłbym do Warszawy i oddał do Solid Garage na solidne przetrzepanie i doprowadzenie do ładu, w przypadku Opla musiałbym najpierw znaleźć jakiś polecany warsztat do tego typu operacji.
No i trochę mi po głowie chodzi aby go jednak zostawić na pamiątkę, i scenariusza takiego nie mogę wykluczyć - wprawdzie to nie RS ani nawet ST ale do silnika 1.8 Zetec też mam sentyment, bo moje pierwsze auto (zresztą podarowane mi właśnie przez dziadka 10 lat temu) to było Mondeo Mk2 właśnie z tym silnikiem w black topie. I o dziwo oleju mi nie brał, a go nie oszczędzałem, nawet byłem nim w Albanii (i to dwukrotnie), zanim stało się to modne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Edit: tylko jedna Corsa B na otomoto ma klimatyzację (i wyceniona jest na 3600), a bez klimatyzacji auto odpada
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka