View Single Post
Stary 04-03-2021, 09:17   #29
Marcinollosso
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 2.0 tdci duratorq
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: silnik nie gaśnie po wyłączeniu zapłonu

Ja kupiłem zamiennik z FEBI, co ciekawe pompka wygląda jak oryginał. Ma dokładnie te same numery seryjne, a nawet została dostarczona przez tego samego producenta który produkuje dla forda. Mam wrażenie że to nawet ta sama pompka, bo tam gdzie na oryginale widniał znaczek forda, na febi było zamazane...dodam tylko że pudełko było oryginalnie zapakowane, nikt przy nim nie kombinował. Zresztą nie pamiętam w którym wątku na forum, ale czytałem o podobnym przypadku.
Co do samej pompki to jest to wersja "poprawiona" czyli wyposażona w dodatkową uszczelkę. Oczywiście mi to nie wystarczyło, i na trasie przewodów dołożyłem dwa dodatkowe "zabezpieczenia" jedno to rozszczelnienie izolacji jak na ruskich forach, a drugie do przeciąłem przewód i zastosowałem złączki żelowe 3M. Miałem mieszane uczucia co do poprawiania fabryki takimi patentami, ale co zrobić. Póki co wszystko działa, komp udało się wysuszyć, wyczyścić kostkę z płynu i samochód odżył. Wymiana na nowy BCM nie wchodziła w grę ze względu na cenę, a działającą używkę to ja mamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Pozdrawiam i życzę powodzenia w poprawianiu fabryki.
Marcinollosso jest offline   Odpowiedź z Cytatem