Temat: [Fiesta 2017- ] Nowa fiesta, jaka jest?
View Single Post
Stary 05-03-2021, 09:42   #818
Grey_M
ford::beginner

Model: Fiesta v. Titanium
Silnik: 1.0 EB 95 KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Nowa fiesta, jaka jest?

Ja również nie zamierzam tutaj nikogo przekonywać do swojej racji, podałem jedynie spalanie na konkretnej trasie w konkretnej sytuacji. A że droga była w miarę pusta to wyszło jak wyszło. Jakby więcej samochodów ciężarowych się nawzajem wyprzedzało (co jest zmorą naszych autostrad - szczególnie A2 do Warszawy), to pewnie spalanie byłoby większe i nie ma co tu ukrywać. Jeżeli spalanie wyszłoby około 6,5 litra przy 140 to i tak świetny wynik dla takiego małego silnika.

Też uważam że przy 160 spalanie na poziomie 6l jest mało realne ale cholera wie, może jakby jechać stałą prędkością na w miarę płaskim terenie, to byłoby to wykonalne.

A że ze Szczecina do Niemiec jest blisko i akurat w okolicach 13-14 marca wybieram się w pewnej sprawie to będzie okazja sprawdzić teorię w praktyce. Odcinek na którym da się pojechać te 160km/h to jakieś 110 km w jedną stronę.

Jeżeli chodzi o małe spalanie, to na odcinku 300 km przy prędkości 90/100 km/h, Skoda Octavia, 2.0 w dieslu średnie spalanie 3,7. Też nie wierzyłem dopóki nie pojechałem.

Stara Astra z 1995 w benzynie 1.6 robiła mi ze Szczecina do Poznania 5l także nie żebym już takich cudów nie widział Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale Panowie, co by tu nie mówić, ważne żeby jeździła bezawaryjnie, ten litr w tą czy w tamtą nie ma znaczenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Grey_M jest offline   Odpowiedź z Cytatem