Cytat:
@ kivlov
No tak jest ale ogólnie na spalanie nie patrzę, bo teraz w czasach home office jeżdżę po prostu bardzo mało. Średnia z ostatnich 460km to 8.3l/100km ale to głównie przez mrozy i Webasto. Gdy dzień w dzień było między -15*C a -25*C to średnie spalanie miałem lekko powyżej 10l/100km.
Jeździsz dużo więcej ode mnie, także i na pewno szybciej (autostrady i ekspresówki?). Przy ciśnięciu sprężarka i turbo potrafią swoje wypić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym w Polsce jeździ się trochę bardziej "agresywnie", co też przełoży się na wyższe spalanie.
|
Tylko pamiętaj , że masz hybrydę i pomijając ładowanie baterii to w czasie jazdy odzyskuje ileś tam energii
Bezpośrednio porównywałem mondeo z s60 T5 to na tej samej trasie z tą samą dynamiką czyli żadną tdci 5l z kawałkiem T5 min 8,5 , nie ma co się oszukiwać diesel zawsze pali około 2-3 l mniej , żeby zachować dynamikę jazdy diesla , gdzie średnie będzie z 7,5 litra , benzyna wypluje min 12 l
Codziennie jeżdżę kawałek dwupasmówką , żal patrzeć na te wszystkie hybrydy czołgające się 90-tką prawym pasem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Bo nie jest. Komputer zaniża nawet o ponad litr.
Chlupanie jest od samego początku produkcji modelu. Straszna patologia. Jak się ostatnio przesiadłem z zastępczego, to myślałem że mnie krew zaleje.
|
Bez przesady chlupie jak na siłę zalejesz po korek po pierdylionie odbić pistoletu i przepraszam ile chlupie kilkanaście km ... ? żeby tylko wszystkie auta miały tego typu "wady"