View Single Post
Stary 07-03-2021, 15:53   #7067
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

@cattani75 odebrałem błyszczącego mondka w czwartek i od razu zepsuła się pogodaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cały uwalony - czekam na lepszą pogodę i umycie auta z sesją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na szybko jest jedna fota Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do wersji to Kombi, Vignale z dodatkowym pakietem X (albo jakoś tak się nazywającym). Wersja silnikowa 2.0 ecoblue 190KM 4x4 z automatem 8-biegowym.
W wyposażeniu to co w Vignale aktualnie było (skórzane fotele i deska, fotele wielokonturowe z masażem, grzaniem i wentylacją, wszystkie dostępne systemy wsparcia kierowcy, tempomat z funkcją stop&go, ledy, klapa elektryczna i nie wiem co tam można wymieniać - z wyposażenia dodatkowego nie mam tylko dachu szklanego i haka - ale mam przygotowanie do montażu żeby mieć manetki do zmiany biegów). Z ciekawostek z wyposażenia nie można było już dostać elektrycznej kolumny kierownicy i zawieszenia adaptacyjnego więc to jest minus do tego co miałem w poprzednim.

Co do wrażeń po pierwszych 100km - jest fajnie, auto jest jeszcze bardziej ciche, silnik cichutko tylko mruczy przy przyspieszaniu. Napęd bajka - niby katalogowo do setki coś koło 9 sekund ale auto wyrywa z miejsca w momencie niezależnie od warunków - 4x4 robi super robotę i 400 niutków. Skrzynia pracuje super - dużo sprawniej i płynniej niż poprzedni 6-biegowy hydrokinetyk - wiem że na początku ludzie na nią czasami narzekali, ale ja nic jej nie mogę zarzucić.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20210305_083757.jpg (98.1 KB, 163 wyświetleń)
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem