View Single Post
Stary 07-03-2021, 22:09   #7068
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał miroos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@cattani75

Co do wrażeń po pierwszych 100km - jest fajnie, auto jest jeszcze bardziej ciche, silnik cichutko tylko mruczy przy przyspieszaniu. Napęd bajka - niby katalogowo do setki coś koło 9 sekund ale auto wyrywa z miejsca w momencie niezależnie od warunków - 4x4 robi super robotę i 400 niutków. Skrzynia pracuje super - dużo sprawniej i płynniej niż poprzedni 6-biegowy hydrokinetyk - wiem że na początku ludzie na nią czasami narzekali, ale ja nic jej nie mogę zarzucić.
Skrzynia pracuje bardzo ładnie ale gdy olej się rozgrzeje. Przy zimnej przeciąga biegi tak przez pierwsze 3-4 km.
Przy ciepłym silniku i skrzyni napęd pracuje cicho i miękko. Fajnie mruczy przy gwałtownym dodaniu gazu i subiektywne odczucia przyspieszeń są lepsze niż dane katalogowe.
Pomimo, że mój to Titanium to mam szyby akustyczne i ANC (jest przyjemnie cicho) oraz łopatki przy kierownicy co umożliwia mi korygowanie niedociągnięć zimnej skrzyni. Latem ten problem praktycznie nie występuje.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem