Pobór prądu na biegu jałowym.
Witam.
Miałem ostatnio nieprzyjemną sytuację, gdy jechałem rodziców samochodem - Fordem Kuga MK2 2013r. 2.0 TDCI 163km. Przejechałem odległość 100 km po czym zostawiłem auto na parkingu. Po paru godzinach wracam do auta, próbuje odpalić a tam.. akumulator żywota wiecznego amen. Poszedłem kupić nowy akumulator. Założyłem i auto odpaliło. Ale mówie sobie ,, dziwne, żeby akumulator się rozładował po przejechaniu 100 km.. No dobra.. pojechałem do znajomego mechanika, który podłączył się czymś tam i stwierdził, że według niego jest za duży pobór prądu na postoju. Nie znam sie kompletnie na tym, ale powiedział, że jest 14 A ? czy Ah ? Nie wiem... W każdym razie powiedział mi, abym dowiedział się na jakimś forum albo ogólnie na necie jaki jest normalny pobór prądu w Kudze MK2. Być może jest on prawidłowy a być może za duży przez co nowy akumulator znowu za parę miesięcy się rozładuje. Powiedział, że może też być sterownik napięcia do wymiany jeżeli pobór okaze się być za duży. Jak ktos jest mi w stanie podpowiedzieć, jaki jest pobór na biegu jałowym - byłbym wdzięczny. Pozdrawiam !
|