Odpala na 1 sek i gaśnie
Witam, posiadam s-maxa 2011 r , 2.0tdci 163km , przebieg 200 000 , niedawno pojawił się problem z odpaleniem , po powrocie z pracy , po 2 godzinach chciałem ponownie uruchomić samochód, wcisnąłem sprzęgło, przycisk start i silnik odpalił normalnie i zgasł po 1 sek, potem po kilkukrotnej próbie ponownego uruchomienia kręcił ale nie zapalał, z uwagi na wadliwie działający wskażnik poziomu paliwa pomyślałem, że może faktycznie mu brakło ropy bo jechałem wg komputera z zerowym poziomem paliwa, po dolaniu 10 litrów ropy, znowu odpalił na 1 sek i zgasł,kolejne próby odpalenia nie przyniosły efektu, znajomy mechanik przyjechał z komputerem , skasował 1 błąd, po czym samochód odpalił i normalnie teraz działa,pali itp. problem w tym, że nie odczytał kodu błędu :/ , co może w tym modelu blokować w ten sposób zapłon ? czy to może być połączone ze wskazaniem poziomu paliwa ? komp widzi 0 litrów a w baku jest co najmniej z 10... akumulator sprawny, rozrusznik tez,mam 2 kluczyki próbowałem na obydwu odpalać bo myslalem ze to bateria, ale też to nie pomogło, czy wie ktos jaka usterka może dawać takie objawy?
|