View Single Post
Stary 10-03-2021, 13:48   #19
Pioomk
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Temperatura silnika, włączanie się wentylatora chłodnicy 1.6 ecoboost

Najlepsze jest to, że silnik już był robiony. Wcześniejszy właściciel musiał go przegrzać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Silniki był zrobiony i to dość niedawno.
Pękła uszczelka i rozumiem wyciek płynu.
Płyn od razu uzupełniłem, całe szczęście miałem blisko stacje wiec obyło się bez jeżdżenia.
Samochód przegrzewa się od wizyty u mechanika, od momentu kiedy wymienił termostat.
Od kiedy dowiedziałem się, ze temperatura jest zbyt wysoka samochód stoi.
Do warsztatu, który wymieniał termostat mam ponad 200km, proponowałem przyjazd w celu wymiana części ale okazało się, ze maja szkolenia i teraz nie mogą tego naprawić.
Dopiero w następnym tygodniu jest szansa.
Chciałem wymienić część w mieście w którym teraz przebywam i oczekiwałem zwrotu za błędnie wykonaną usługę od poprzedniego warsztatu ale dostałem odpowiedź, że oni muszą zgłosić część na reklamacje i producent dopiero stwierdzi czy dostanę zwrot jej wartości.
Na zwrot za robociznę raczej mam nie liczyć.
Dlatego tez myśle, że jeśli silnik już zdążył się przegrzać, wrócę do Pana mechanika i niech przeprowadzi naprawę na swoj koszt.
Oddałem samochód z problemem wycieku płynu chłodniczego (wystarczyło wymienić pęknięta uszczelka wartą 15zł) a skończę z przegrzanym silnikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Pioomk ; 10-03-2021 o 14:19
Pioomk jest offline   Odpowiedź z Cytatem