Cytat:
|
Po czym wnioskujesz że jest od nowości ?
|
Auto produkcja marzec 2014. Pompa wody rocznik 2013, na napinaczu data styczeń 2014. Pasek oryginalny Ford. Raczej samego paska nikt nie wymieniał jeszcze na oryginał. Śrubki od osłony wyglądają na nieodkręcane, z wierzchu skorodowane ale gwinty idealne. To samo śruby łapy. Nie sądzę aby ktoś je wszystkie wymieniał przy rozrządzie.
Bump:
Cytat:
|
W Punto I sam robiłem - bezkolizyjny, w Focusie jakoś mam stracha ale ASO krzyknęło 2600 pln , zrobię poza ASO ;-)
|
W 1.6eb? To nieźle kasują, oryginalny komplet rozrząd + pompa 500-600zł (ja montuje pompę oryginał ford udało mi się kupić kiedyś nówkę z wyprzedaży za 90zł + zestaw rozrządu wziąłem zamiennik 180zł). Z przebiegiem 305tys.km jakoś się strasznie nie przejmuję bo i tak silnik swoje przeżył (i ma się dobrze więc odpukać oby służył) Jak nie wyjdzie to się najwyżej zrobi swapa na 2.0EB i pod 300 koni z manualem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (większość mk4 2.0eb jest w automacie)
Bump:
Cytat:
|
No niby jest procedura podciśnieniowego odpowietrzania. Cały układ chłodzenia z tym bypasami jest bardzo skomplikowany i trudno określić co kiedy tam się otwiera.
|
Przegonić na autostradzie to się odpowietrzy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.