Brak pamięci Radia Sony mp3 I gen
Witam,
Jak w tytule, radio nie ma pamięci, po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki za każdym razem muszę wpisywać kod.
Ogólnie radio po przejściach. Gdy kupiłem cmaxa to było niesprawne, znajomy elektryk mi je trochę połatał, na tę chwilę działa aux, cd i reszta poza odbieraniem fal radiowych.
Przeszukiwałem internet oraz forum w celu znalezienia wskazówek jak to naprawić i wpadłem na pewien trop. Sytuacja przedstawia się następująco:
- z wiązki kabli wystawały trzy cienkie do niczego nie podłączone kable: żółty, czarny i czarny z szarym paskiem
- wyczytałem że żółty kabel odpowiada za pamięć i trzeba go spiąć z kablem o stałym napięciu
- spiąłem go z kablem grubym pomarańczowym z czarnym paskiem na szybkozłączke
- do tego kabla spięty był również kabel cienki czerwony i jego też podpiąłem razem z tymi dwoma bo wyczytałem że dzięki temu radio będzie działało bez przekręcania kluczyka w stacyjce
No i nic to nie zmieniło... radio nadal traci pamięć po wyciągnięciu kluczyka.
Zdaje sobie sprawę że to radio może być do wywalenia, ale jeśli byłby jakiś sposób żeby trzymało to pamięć to bardzo bym prosił o podpowiedź jak to zrobić bo nie przeszkadza mi brak łapania fal radiowych, byle by działał aux i cd.
Pozdrawiam
|